Jardin du Luxembourg

Luxembourgträdgården är en trädgård på 25 hektar som ligger alldeles intill Luxembourgpalatset. Denna trädgården är känd för hela Paris och hit kommer många turister för att titta på den vackra trädgården samt statyer av olika franska drottningar som står lite överallt ute i trädgården. Förutom dessa kända drottningar finns även Paris skyddshelgon som en staty, statyn heter Genoveva och även denna hittar man ute i trädgården. Parken erbjuder även ett utomhuskafé, dockteater, lekplats för barn, tennisbanor, musikestrad och en biodlingsskola.

Ernest Hemingway har även strosat runt mycket i den här parken när han på den tiden levde i Paris. Under våren fylls parken med både Parisare och turister. I mitten av trädgården finns en vacker fontän att titta på och det finns även en åttakantig damm. Parken är inhägnad med högt staket och det finns många ingångar/utgångar.

Parken öppnades för allmänheten på 1800-talet och den ägdes då av Greven av Provence även kallad Ludvig XVIII. Mot en liten avgift fick besökarna komma in och äta av den frukt som fanns i trädgården.